Teknoloji

Google yeni Nexus reklamlarıyla primetime kuşağında boy gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Nexus serisinin bir tür hayran servisi niteliği taşıdığını söylemek yanlış olmayacaktır. Sadece Nexus telefonlarının varlığının bile, Android işletim sistemi için reklam niteliği taşıdığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak Google en yeni Nexus cihazlarıyla birlikte çıtayı biraz daha yükseğe koymuşa benziyor.

LG tarafından üretilen Nexus 5X’in reklamlarının Amerikan televizyonlarının primetime kuşağında yayınlanması, yaklaşım değişikliğinin somut örneklerinden biri olarak göze çarpıyor.

Google, Nexus 5 için hazırlanan reklamlarda Android işletim sisteminin özelliklerini farklı duygusal yaklaşımlarla ortaya koymaya çalışmıştı. Nexus 5X reklamlarında ise odak noktasının tasarıma kayması dikkat çekiyor. Hazırlanan reklamda Nexus 5x’in kavisleri, parlaklığı ve teknik özellikleri anlatılıyor.

Primetime kuşağında yayınlanan reklamlar ve odak noktasındaki değişiklik ise akıllara bir soruyu getiriyor: Nexus serisi halen üretim ortakları için bi referans mı, yoksa Google’ın üretim ortaklarıyla rekabeti için bir araç mı?

İLGİLİ HABERLER