Teknoloji

Google’ın yeni Nexus telefonları geçen yıla göre daha ucuz olacak

lg-nexus-5x-280915

Google’ın Nexus serisi yarın tanıtılacak iki yeni Android telefonuyla birlikte yeniden makul fiyatlı ürünler kategorisine inebilir.

Android Police sitesinin haberine göre, LG’nin Nexus 5X modelinin ABD fiyatı yaklaşık 380 dolardan başlayacak. Bu muhtemelen 16 GB kapasiteli Nexus 5X’in fiyatı olacak. 32 GB’lık modelin biraz daha yüksek fiyat taşımasını bekleyebiliriz. Yine de, geçen yılın Nexus modeli Nexus 6’nın 649 dolarlık SIM kilitsiz fiyatıyla karşılaştırıldığında, arada büyük bir uçurumun bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Huawei’nin ürettiği daha büyük ekranlı Nexus 6P‘nin başlangıç fiyatı da Google’ın geçen yılki Nexus telefonundan daha aşağıda olacak. Android Police’e göre bu modelin fiyatı yaklaşık 500 dolardan başlayacak ve depolama kapasitesi seçeneklerine göre bu fiyat yukarı doğru çıkacak. Huawei’nin telefonu iki Nexus cihazı arasında amiral gemisi olarak konumlandırılacak gibi görünüyor, zaten donanım özellikleri de bunu ispatlıyor. Ancak LG’nin Nexus 5X’i de geçen yılın büyük ekranlı Nexus modeli Nexus 6’yı beğenmeyen Android tutkunları için daha uygun bir model olacak gibi görünüyor.

Her iki Nexus Android telefonu için de ABD’de ön siparişlerin yarın itibarıyla alınmaya başlanması bekleniyor. Siparişler Google Store üzerinden alınacak. Bunun yanı sıra ABD’deki tüketiciler Amazon veya Best Buy gibi kanallardan da yeni Nexus telefonlarını edinebilecekler.

Google’ın yarın düzenleyeceği, yeni Nexus 5X ve 6P’yi, ayrıca güncellenen Chromecast cihazını tanıtacağı etkinlik Türkiye saatiyle 7’da başlayacak. Detaylar her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER