Teknoloji

Google Nexus Player üretimini bıraktığını doğruladı

google nexus playerGoogle Nexus Player set üstü kutusunun doğrudan satışını durdurdu. Asus tarafından üretilen hokey diskine benzer cihaz, aylardır Best Buy gibi önemli üçüncü taraf satıcıların stoğunda bulunmuyordu. Google geçtiğimiz nisan ayında muhtemelen elindeki son stokları eritmek için ürünü bir kez daha Google Store’da satmaya başlamıştı.

Bu stokların da tüketilmesinin ardından Nexus Player, mağazadan tamamen çekildi. Ürünün bilgi sayfasına ise halen erişilebiliyor. The Verge’e konuşan bir Google sözcüsü, ürünün halen belli perakende siteleri üzerinden satın alınabildiğini belirtti.

2014’ün sonunda tanıtılan Google Nexus Player, Android TV ile çalışan ilk set üstü kutusu olma niteliği taşıyordu. Ürünün Google’ın salonları ele geçirme konusundaki ilk girişimi olduğunu söylemek ise pek mümkün değildi. Ürün hem Google TV’yi hem de sürpriz bir girişim olan Chromecast’i takip etmişti.

Nexus Player tarihin tozlu sayfalarına karışmak üzere olsa da, bu durum Android TV planlarında herhangi bir değişiklik yaratmayacak. Sony ve Sharp gibi üreticilerin 2016 model TV’lerinde ön yüklü olarak sunulan işletim sistemi, Nvidia Shield gibi cihazlar sayesinde mevcut televizyonlar üzerinde de çalıştırılabiliyor. Android TV’nin salonların favorisi olmayı sürdürdüğünü söyleyen Google sözcüsü, en iyi akılı TV deneyimlerinden birini sunan platformun başarısından dolayı memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Vizio gibi üreticiler Chromecast’in altyapısını oluşturan Google Cast sistemini Android TV’ye tercih etse de, Android TV’nin daha komple bir çözüm sunduğunu belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar Android TV ile yerleşik uygulamalara, Google Play Store’a ve sesli arama gibi özelliklere erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER