Teknoloji

Google’ın ilk Android TV cihazı: Nexus Player

nexus-player-1

Google’ın Android TV platformunun bulunduğu ilk cihaz olma özelliğini taşıyan ilk cihaz olan Nexus Player; Android 5.0 Lollipop, Nexus 6 ve Nexus 9 ile birlikte duyuruldu. Google ve Asus tarafından ortak olarak hazırlanan set üstü kutusu, şirketin TV’yi ele geçirme konusundaki adımlarının sonuncusunu oluşturuyor.

Google’ın geçmiş denemeleri başarısız olsa da, Android TV’de farklı bir senaryonun geçerli olması ihtimaller arasında yer alıyor. Geçtiğimiz haziran ayında duyurulan Android TV, şık görünümlü arayüzüyle kullanıcıların müzik, film ve televizyon programlarını kısa yoldan izlemeyi mümkün kılıyor. Android oyunlarını çalıştıran Nexus Player, Chromecast’ın özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

4.7 inç’lik yuvarlak bir kasaya sahip olan Nexus Player, üzerinde birkaç düğme olan küçük bir uzaktan kumandayla birlikte geliyor. Bu kumanda üzerinden kullanıclar sesle kontrol özelliği için mikrofonu da aktif hâle getirebiliyor. 8 GB’lık dahili hafızası bulunan Nexus Player, 802.11ac Wi-Fi bağlantısı barındıryor. Nexus Player ayrıca satılacak olan bir oyun kumandasını da destekleyecek.

Google’ın Nexus Player’ı 99 dolar, oyun kumandasını ise 39 dolar karşılığında satması bekleniyor. Cuma günü ön siparişe çıkacak olan cihaz, 3 Kasım itibarıyla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER