Manşetler

Google Nexus markası taşımayacak bir akıllı telefon hazırlıyor

google nexusGoogle’ın telefon tasarımları üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmak istediğine dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlerin doğru olup olmadığını görmek için gereken bekleme süresi ise tahmin edilenden daha kısa olabilir. The Telegraph’ta yer alan habere göre, şirket “tasarımı, üretimi ve yazılımı” konusunda daha sıkı kontrol kuracağı telefonunu 2016 sona ermeden piyasaya sürecek.

Telefona dair detaylar henüz bilinmese de, işaretler cihazın Nexus markası taşımayabileceğini gösteriyor. Bugüne kadar piyasaya sürülen Nexus markalı cihazlarda üçüncü tarafların etkisi daha somut biçimde görülüyor. Google’ın yeni telefonunun hazırlık sürecinde Pixel C tableti için izlediği yoldan gidebileceği belirtiliyor.

Google, gazetede yer alan dedikoduların doğruluğuna ilişkin bir yorumda bulunmadı. Ancak şirketin yönetim kadrosu, dizginleri ele alma isteğini pek saklamıyor. Google CEO’su Sundar Pichai, kısa süre önce şirketinin tasarımlar konusunda daha “inatçı” bir yaklaşım içine girebileceğinin işaretini vermişti.

Google Nexus serisindeki yaklaşımının dışına çıkabilir

Burada akıllara gelen ilk soru, Mountain View merkezli şirketin kontrol arzusunu ne kadar ileriye taşıyacağı oluyor. Google Nexus serisindeki yaklaşımının dışına çıkıp büyük ölçüde kendi içinde bir telefon hazırladığı takdirde, bunun diğer Android telefon üreticilerini ürkütebileceği belirtiliyor.

Şirketin bu riski alıp almayacağı konusunda ise şu an için bir şey söylemek pek mümkün değil. Ancak dedikoduların doğru olması durumunda Google’ın donanım stratejisinin bir daha eskisi gibi olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER