Teknoloji

Google Nexus markasını telefonlarında kullanmayı bırakabilir

Google Nexus 6P Renkler ve Arka GörünümGoogle’ın yeni akıllı telefonları “Nexus” markasını taşımayabilir. Android Central’da yer alan habere göre, Google Nexus markasından HTC tarafından üretilen iki yeni telefonunun çıkışıyla birlikte vazgeçecek. Şirketin cihazları başka bir isim altında pazarlayacağı ve pazarlama faaliyetlerinde Google markasının öne çıkacağı da haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

Google’ın HTC tarafından üretilen yeni Android telefonları, “Marlin” ve “Sailfish” kod adlarıyla anılıyor. Android Police sitesi de, bir süre önce benzer bir iddiayı gündeme taşımıştı. Haberde telefonlardan “Nexus” markasının çıkarılabileceği ve yerine “G” logosunun koyulabileceği belirtilmişti.

Google Nexus markasını yerleştirmek için uzun yıllar boyunca emek verdi

Şirketin ne yönde bir kararı uygulayacağı halen bilinmiyor. İnternet devi Nexus markasını akıllara yerleştirmek için uzun yıllardır emek vermişti. Google markasını ise yazılım ve servis alanındaki çalışmalarında kullanmayı tercih etmişti.

HTC tarafından üretilen yeni telefonların ekran boyutlarının 5 ve 5.5 inç olacağı söyleniyor. Bu da mevcut modeller 5X ve 6P’ye göre, küçük de olsa, aşağıya doğru atılmış bir adım anlamına geliyor.

Google’ın Nexus markasını telefonlarında kullanmayı bırakmasını sadece sembolik bir değişim olarak görmek pek doğru olmayacaktır. Haberde Google’ın cihazlara Android Nougat’nın özel bir versiyonunu yükleyeceği belirtiliyor. Söz konusu versiyonun geçmişte Nexus cihazlarda kullanılan “stok” Android versiyonundan daha farklı olacağı söyleniyor. Google CEO’su Sundar Pichai de geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, bu yöndeki değişimin işaretini vermişti.

İLGİLİ HABERLER