Teknoloji

Google 10.3 inç’lik tableti Nexus Foo ile isim verme formatına değişikliğe gidebilir

nexus-7-2013-inceleme-00019

Google’ın Nexus tablet serisine dair son sızıntı şirketin tabletlerine isim verme formatında değişikliğe gidebileceğini gösteriyor. 10.3 inç yeni tabletin “Foo” adını taşıyacağı öne sürülüyor. GFXBench test sonuçlarıyla birlikte 10.3 inç’lik bu tabletin varlığı ortaya çıkarken, bazı teknik özellikleri de dışarıya sızdı.

Nexus Foo’nun adında bir sayı geçmeyen ilk Nexus tableti olması bekleniyor. Bu ismin test aşamasında kullanılan bir kod adı olması da halen ihtimaller dahilinde yer alıyor. Sızan özellikler arasında kamera, ivmeölçer, barometre, GPS, pusula, ışık sensörü ve NFC gibi bileşenlerin bulunmaması tabletin test sürecinin halen devam ettiğini gösteriyor. 1.9 GHz, dört çekirdekli Tegra 4 işlemci barındıran tabletin sadece okuma üzerine odaklanabileceği, bu nedenle kamera ve sensörlerin hesaba katılmamış olabileceği de ifade ediliyor.

google-nexus-foo-110814

1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 10.3 ekran barındıran cihazda 2 GB RAM ve 13 GB dahili hafızanın kullanıldığı görülüyor. Test cihazı Android KitKat işletim sistemiyle çalışıyor. Benchmark sonuçları genellikle cihazların duyurulmasına kısa bir süre kala sızsa da, özellik listesinin darlığı Nexus Foo’nun çıkışına daha uzun bir zaman olduğuna işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER