Manşetler

Google gelecek Nexus tabletini sızdırıyor mu?

Uzun zamandır sızıntılarını gördüğümüz Nexus 5 nihayet geçen hafta resmiyet kazandı. Ancak bu durum Google cephesinden yeni sızıntıların gelmesine bir engel teşkil etmiyor.

nexus-8-android-dedikodu-041113

Android’in web sitesinde yer alan ve bu işletim sisteminin başlıca özelliklerinden bahseden bir sayfada “Sizinle birlikte giden bir kütüphane” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz “A Library that goes with you” başlıklı bölümde bir kadın daha önce hiç görülmemiş bir Android tabletini tutarken görülüyor. İnce çerçevesi ve tek elle tutulabilmesi, bu tabletin 8 inç’lik bir Nexus tablet olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Tabii ki, tek bir fotoğrafa bakıp bir cihazın ekran büyüklüğünü tahmin etmek kolay bir iş değil. Ancak Google’ın Nexus 7 ile Nexus 10 arasındaki boşluğu 8 inç’lik bir tabletle doldurması mantıklı bir hareket gibi görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda Nexus 7’nin yeni versiyonunu çıkarmış olan Google, önümüzdeki haftalarda Nexus 10 ile birlikte bir de 8 inç’lik tablet çıkarabilir. Apple’ın iPad mini’sinin 8 inç tablet pazarında pastanın büyük bir kısmını topladığını düşünecek olursak, Google da Nexus 8 ile bu pastadan pay kapmaya çalışabilir.

İlgili >> Phandroid, Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER