Teknoloji

Google’ın yeni Nexus telefonu Motorola Moto X’in üzerine kurulabilir

google-nexus-6-x

Motorola’nın 2014 model Moto X’i pek çok kişi tarafından piyasadaki en iyi Android telefonlar arasında gösteriliyor. Ancak ortaya atılan son iddia bu cihazın çok daha iyi bir hâle dönüşebileceğini gösteriyor. 9to5Google’da yer alan habere göre, Google’ın Nexus 6 ve Nexus X isimleriyle anılan yeni akıllı telefonu Motorola Moto X’in temelleri üzerine kurulacak.

“Motorola Shamu” kod adını taşıyan telefonun 5.92 inç’lik bir ekrana sahip olması bekleniyor. Söylentilerin gerçeğe dönüşmesi durumunda Google ilk phablet modelini piyasaya sürmüş olacak. 9to5Google’ın haberinde yeni Nexus’un ikinci nesil Motorola Moto X’in daha büyük ekranlı bir versiyonu olacağının altı çiziliyor.

Google’ın Nexus ihtiyaçlarını karşılamak adına Motorola’nın amiral gemisinden faydalanması kulağa oldukça mantıklı geliyor. Şirket geçmiş Nexus modellerini de üretici LG’nin üst sınıf akıllı telefonlarının üzerine kurmuştu. İsim konusunda ortaya atılan Nexus X iddiası da Motorola Moto X ile benzerlik iddialarını kuvvetlendiriyor.

Nexus X’in tasarım bakımından da Moto X ile önemli benzerlikler taşıması bekleniyor. Güç veya ses düğmelerinin konumu farklı olsa da, diğer parçaların yerleşiminin birbirine yakın olması öngörülüyor. 9to5Google’ın haberine göre, Motorola Shamu 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde QHD ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 13 megapiksel arka, 2 megapiksel ön kamera, 3200 mAh kapasiteli pil ve Android L işletim sistemiyle birlikte geliyor. 5.92 inç ekranlı cihaza ek olarak, 5.2 inç’lik bir Nexus X versiyonunun daha duyurulması ihtimaller arasında sayılıyor. Nexus X’in ekim ayında duyurulmasının ardından kasım ayında satışa sunulabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER