Teknoloji

Google New York’taki yeni yerleşkesi için 1 milyar dolar harcayacak

Google Türkiye google fransa

Google, New York‘taki varlığını daha belirgin hâle getirmek adına şehirde yeni bir yerleşke inşa edecek. İnternet devi, Hudson Square bölgesindeki yeni yerleşkesi için 1 milyar dolar yatırım yapacak. Şirket Hudson Square’deki yeni yerleşkesine ek olarak, 2022 itibarıyla Washington Street’te de yeni ofisler açacak.

Google’dan bir süre önce Apple da ABD’nin Austin şehrinde yeni bir yerleşke inşa edeceğini açıklamıştı. Amazon ise ABD’nin çeşitli noktalarında HQ2 adını verdiği yerleşkeler açmayı planlıyor. Kısacası Amerikan teknoloji şirketlerinin ülkenin farklı bölgelerindeki varlıklarını daha belirgin hâle getirmeye yönelik adımlar attığı söylenebilir.

Amazon’un HQ2 yerleşkelerini açmak için kendisine en uygun avantajları sağlayan şehirleri seçmeyi planlıyor. Şirketin bu yaklaşımı nedeniyle aday şehirlerin yapmayı vadettikleri, çeşitli tartışmaları beraberinde getirmişti. Bazı adayların şehrin adını değiştirmeye kadar uzanan vaatlerde bulunması, süreci daha da ilginçleştirmişti.

Google ise bu konuda Amazon’dan daha farklı bir politika izliyor. The Wall Street Journal‘da yer alan habere göre, internet devi şehirdeki varlığını genişletmek için New York şehrinin yönetminden herhangi bir imtiyaz beklemiyor. Ancak anlaşmanın detaylarının paylaşılmaması ve ortada ekonomi ile siyasetin bulunması, çeşitli sürprizlerin olabileceğini düşündürüyor. Bu konudaki detayların bir kısmının Google’ın çeyrek sonuçlarıyla birlikte açıklanması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER