Teknoloji

Google Home Mini yola Nest Mini olarak devam ediyor

google nest mini

Google, akıllı hoparlörlerinden biri olan Home Mini‘nin adını Nest Mini olarak değiştirdi ve akıllı hoparlörü Nest serisine taşıdı. Bugün tanıtılan yeni Nest Mini, 2017 model Home Mini’nin geliştirilmiş bir versiyonu olarak tanımlanıyor.

Görsel açıdan Home Mini’den farklı olmayan Nest Mini, daha gelişmiş bir ses deneyimi vadediyor. Duvara monte edilebilmesi de yeni Nest Mini’nin özellikleri arasında bulunuyor. Akıllı hoparlör için siyah, açık gri, mercan ve açık mavi olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuluyor.

Google, Nest Mini’yi özellikle bir ses cihazı olarak konumlandırıyor. Şirket yeni hoparlörün basının orijinal Home Mini’ye kıyasla iki kat daha güçlü olduğuna dikkat çekiyor. Nest Mini, kullanıcı sesli bir içerik dinlerken sesi ayarlamak için elini yaklaştırdığında ışıklarını yakıyor. Nest Mini’yi diğer Nest hoparlörleriyle eşleştirerek daha geniş bir ses sistemi oluşturmak da mümkün oluyor.

Google Nest Mini ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Google’dan yapılan açıklamada Nest Mini’de üçüncü bir mikrofon bulunduğuna da dikkat çekiliyor. Bunun gürültülü ortamlarda Nest Mini üzerinden yapılan görüşmelerde sesin daha iyi aktarılmasına ve Asistan’la daha iyi iletişim kurulmasına yardımcı olacağı ifade ediliyor. Nest Mini’de bulunan özel yapay zekâ yongası ise Google Asistan özelliklerinin hoparlör üzerinde daha hızlı çalışmasını mümkün kılıyor.

Google Nest Mini’nin ABD’deki satış fiyatı 49 dolar olarak belirlendi. 22 Ekim itibarıyla raflardaki yerini alacak hoparlör için ön sipariş dönemi de başladı. Nest Mini, ilk etapta 23 ülkede satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER