Teknoloji

Google Nest’ten yeni bir akıllı ekran: Google Nest Hub Max

apple ipad

Google Nest Hub Max adını taşıyan 10 inç büyüklüğündeki akıllı ekranını I/O 2019‘da tanıttı. Daha önce internete sızan cihaz; Google Home Max, Nest Camera ve Google Home Hub‘ın özelliklerini bir arada toplamasıyla dikkat çekiyor. Nest Hub Max, üzerinde taşıdığı kamerasıyla ev içi bir güvenlik kamerası işlevi de görüyor. Nest Hub Max’in kamerasının kaydettiği görüntüler, kullanıcılar tarafından telefon üzerinde izlenebiliyor.

Nest Hub Max’in kamerası, yüz tanıma özelliğinin de temelini oluşturuyor. Yüz tanıma özelliği sayesinde eve gelenlere kişiselleştirilmiş bir ana sayfa gösteren Nest Hub Max, bu sayfada takvim bildirimlerine veya kullanıcılara ait fotoğraflara da yer veriyor. Face Match olarak adlandırılan özellik, yüz verilerini buluta göndermeden cihaz üzerinde işliyor.

Nest Hub Max, video görüşmeler yapmak için de kullanılabiliyor. Video görüşmeler için Google’ın Duo uygulaması kullanılıyor. Google’dan yapılan açıklamada, kamera çalışırken yeşil ışığın daima yandığının altı çiziliyor. Aynı çatı altındaki diğer akıllı ev cihazları için de bir merkez görevi üstlenecek olan Nest Hub Max sayesinde Nest termostatları veya akıllı lambaları kontrol etmek de mümkün olacak.

Nest Hub Max, tıpkı orijinal Hub gibi, fotoğrafları ve zamanlayıcıları gösterebilecek, sesli komutlarla YouTube videolarını oynatmaya başlayabilecek. Google Nest Hub Max, 229 dolarlık fiyat etiketiyle yaz aylarında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER