Teknoloji

Google Nest’i tamamen kendi kanatlarının altına alabilir

google nestGoogle Nest’i tamamen kendi kanatları altına alma yoluna gidebilir. Akıllı ev ürünleri üreten Nest, faaliyetlerini hâli hazırda Google’ın da çatı şirketi olan Alphabet’in şemsiyesi altında sürdürüyor. Dönüşüm gerçekleştiği takdirde Nest yola Google’ın alt markalarından biri olarak devam edebilir.

Tekrar entegrasyona ilişkin haberler ilk olarak The Wall Street Journal tarafından gündeme taşındı. Akıllı ev pazarında rekabetin dozu arttığı için Google’ın kendisini daha güçlü hâle getirecek adımlar atmasına şaşırmamak gerekiyor. Bu alanda Google’ın karşısında Amazon gibi güçlü bir rakip bulunuyor.

Amazon’un dijital asistanı Alexa’yı taşıyan akıllı ev ürünlerinin sayısı sürekli olarak artıyor. Nest’in ürün portföyü de Google’ın dijital asistanı Asistan ile uyumlu olarak çalışabiliyor. Ancak ürün geliştirme süreci de Google’ın donanım ekibi tarafından gerçekleştirilirse söz konusu entegrasyonun daha kuvvetli hâle gelebileceği belirtiliyor. Entegrasyonun kuvvetli olması da, Google’ın akıllı ev pazarındaki şansını artıracak bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Google Nest birleşmesi konusunda henüz kesin karar verilmiş değil

Google Nest birleşmesi konusunda henüz kesin kararın verilmediği belirtilirken, sürecin nasıl ilerleyeceği de belirsizliğini koruyor. Google’ın donanıma iyiden iyiye ağırlık verdiğini düşününce bu birleşme girişimine pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER