Teknoloji

Google Nest Audio bayrağı Google Home’dan devralıyor

google nest audio

Google, Nest Audio adını taşıyan yeni akıllı hoparlörünü gözler önüne çıkardı. Nest Audio, şirketin Google Asistan tabanlı akıllı hoparlör portföyünün en yeni üyesi olma özelliğini taşıyor. 2016 çıkışlı orijinal Google Home’un yerini alan akıllı hoparlör, Nest Mini ve Nest Max modellerinin arasında orta segmente yerleşiyor. Nest Audio, ABD’de 99 dolar karşılığında satılacak.

Google Home tasarım itibarıyla hava temizleyicilere benziyordu. Nest Audio ise yumuşak biçimde yuvarlatılmış köşeleri ve belirsiz dikdörtgen şekliyle ayakta duran bir somun ekmeği hatırlatıyor. Tıpkı Nest Mini gibi tamamen kumaşla kaplı olan Nest Audio için farklı renk seçenekleri mevcut. Hoparlörün üzerinde dört adet renkli LED bulunuyor. Bu ışıklar hoparlör sesli bir komut algıladığında veya bu komutlara karşılık verdiğinde yanıyor.

Yeni tasarım ve yükseltilmiş ses kalitesi dışında Nest Audio, Google’ın diğer akıllı hoparlörlerinin yaptıklarını yapıyor. Müzik çalmak, akıllı ev cihazlarını kontrol etmek ve hava durumunu söylemek gibi eylemler Nest Audio tarafından gerçekleştirilebiliyor. Nest Audio ile çok odalı ses sistemleri kurmak da mümkün.

Google, Nest Audio’nun takipçisi olduğu Google Home’a kıyasla yüzde 75 daha yüksek sesli olduğunu ve bas tepkisinin yüzde 50 daha fazla olduğunu belirtti. Şirket, hoparlörün kaplamasının yüzde 70 oranında geri dönüştürülmüş plastikten elde edildiğine de dikkat çekti.

google nest audio

Google Nest Audio, doğrudan kendisi gibi 99 dolardan satılan standart Amazon Echo ile rekabete girecek. İki hoparlör arasındaki en önemli fark olarak tasarım ve dijital asistanlar öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER