Teknoloji

Google Neighbourly uygulamasının beta sürümünü yayınladı

google neighbourlyGoogle Neighbourly adını taşıyan uygulamasının beta sürümüyle sosyal uygulamalar konusunda şansını bir kez daha deniyor. Hiper-lokal odaklı bir uygulama olan Neighbourly ile kullanıcılar birbirlerinin sorularını cevaplayabiliyor.

İnternet devi Neighbourly’yi kitle kaynağıyla çalışan bir şehir rehberi olarak tanımlıyor. Bir şehri tanımanın en iyi yolunun yerel halktan bilgi almak olduğunu düşünen Google, yeni uygulamasıyla önemli ipuçlarının, kısayolların ve tavsiyelerin şehre yeni taşınanlara aktarılabileceğini ifade etti.

Uygulamada kullanıcılar kart tabanlı bir arayüz üzerinden soru sorabiliyor, soruları yanıtlayabiliyor veya diğer kullanıcıları takip edebiliyor. The Next Web’de yer alan habere göre, uygulama yola kısıtlı bir beta süreciyle çıkıyor. İlk etapta Neighbourly’den sadece Hindistan’ın Mumbai şehrinde yaşayanlar yararlanabiliyor. Uygulama İngilizce dışında Hintçenin sekiz farklı lehçesini destekliyor.

Google Neighbourly uygulamasının ilk etapta sadece Android versiyonunu yayınladı. Uygulamanın yakında başka platformlara ve başka şehirlere de açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER