Eğlence

Google’ın müzik servisleri sessizce büyüyor

Google Play Müzik yeni logoya kavuştu

Google çevrimiçi müzik pazarındaki rakiplerini önümüzdeki dönemde daha yakından takip edecek gibi görünüyor. Şirketin çatısı altındaki iki ücretli servis olan YouTube Music ve Google Play Müzik’in toplam abone sayılarının 15 milyonun üstüne çıktığı belirtiliyor.

Bloomberg‘e konuşan ve çevrimiçi müzik sektörünün içinde olan iki kişi, söz konusu rakamların Google’ı pazarda dördüncü sıraya yerleştirdiğini belirtiyor. Çevrimiçi müzik pazarının zirvesinde 100 milyondan fazla ücretli abonesi bulunan Spotify yer alıyor. Spotify’ı 50 milyonu aşkın abonesiyle Apple ve yaklaşık 30 milyon abonesi bulunan Amazon izliyor.

The Wall Street Journal‘a konuşan kaynaklar, YouTube Music’in abone bulmakta zorlandığını iddia etmişti. Ancak Google’ın müzik iletişimi başkanı Marni Greenberg, bu iddiayı şu sözlerle yanıtlamıştı: “YouTube, The Wall Street Journal’ın haberindeki iddiaya kesinlikle karşı çıkıyor. Abone sayısındaki sağlıklı artış, yılın ilk çeyreği boyunca devam etti.”

YouTube, müzik videoları da dahil olmak üzere, video arayan pek çok kişinin ilk durağı olsa da; ücretli servislerine abone bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyor. YouTube Music, YouTube TV, YouTube Go ve YouTube Premium gibi abonelik servisleri oluşturan şirket, bunların hiçbirinde beklediği canlı karşılığı tam anlamıyla alamamıştı.

YouTube Music’in abone sayısı hâlâ tam olarak bilinmiyor. Ancak Bloomberg’e konuşan araştırmacılar 2018 ve 2019’un mart ayıları arasındaki büyüme oranının yüzde 60 olduğunu belirtiyor. Söz konusu orana hem YouTube Music hem de reklam görmeyen YouTube Premium abonelerinin dahil olduğu ifade ediliyor.

Google’ın bünyesinde iki çevrimiçi müzik platformunun bulunması biraz kafa karıştırıyor. Hem YouTube Music hem de Google Play Müzik, aynı çatı altında var olduğu için Google’ın yol haritası konusunda sağlıklı yorumlar bulunmak zorlaşıyor. Bu nedenle Google’ın uzun vadede tüm çalışmalarını YouTube Music çatısı altına taşıyacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER