Teknoloji

Google mültecilere Yunan bürokrasisini aşmalarında yardımcı oluyor

google-multeci-yardim-241015

Suriye’den Avrupa’ya göç etmeye çalışan mültecilerin ve yaşadıkları dramın medyada daha sık yer bulması, bazı soruları da beraberinde getiriyor. Bu sorulardan birisi de, teknolojinin insanlığın büyük problemlerini çözme konusunda ne kadar etkili olduğu. Büyük resim hem teknoloji şirketlerinin hem de müşterilerinin duyarsız olduğunu gösterse de, bazı istisnalar da göze çarpıyor.

Bu istisnalardan biri olan Google, teknolojisini Avrupa’ya ulaşmaya çalışan mültecilerin hizmetine sunuyor ve onlara en çok ihtiyaç duydukları şey olan bilgiyi sağlıyor.

Mobil uyumlu ve veri tüketimi oldukça düşük olan bir internet sitesi hazırlayan Google, bu sitede mültecilere gerekli kayıt adreslerini, konaklama ve sağlık tesislerini gösteriyor. Acil durum numaraları ve döviz bürosu adresleri de Google’ın özel sitesinde gösterilen bilgiler arasında yer alıyor.

Açık kaynaklı projeye Google Dokümanlar üzerinden katkı sağlanabiliyor. Şu an için sadece Midilli adasına ait bilgileri barındıran sitenin kapsama alanının genişletilmesi planlanıyor.

Arapça konuşan pek çok kişinin Almanya’ya gitmeye çalışmasını dikkate alan Google, çeviri servisinde kullanıcıların İngilizce ve Almanca belge ve levhaları okumasını kolaylaştıracak bazı değişiklikler yaptı.

Mültecilere yardım etme konusunda pek çok girişim olsa da, bu tarz teknolojik hamlelerin doğrudan hayata dokunma ve geniş kitlelere yardımcı olma konusunda çok büyük potansiyel taşıdığını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER