Teknoloji

Google mühendisi OnePlus USB Type-C kablolarını önermiyor

oneplus-usb-type-c-161115

Benson Leung adlı bir Google mühendisi Amazon’da satılan USB Type-C kablolarını yorumlayarak hangi üreticilerin kablolarının güvenilir olduğu konusunda tüketicilere yardımcı olmayı amaçlıyor. Leung şimdiye kadar sadece isimsiz satıcıları eleştiriyordu, ancak son günlerde USB Type-C portlu OnePlus 2 Android telefonunu çıkaran akıllı telefon üreticisi OnePlus’ın adını bizzat zikretti.

Leung, Google Plus’ta yayınladığı yazısında kullanıcıların OnePlus’ın USB Type-C’den Type-A’ya dönüştüren kablolarını satın almamaları gerektiğini kaydetti, bunların diğer üreticilerin cihazlarına zarar verebileceğini kaydetti. Ayrıca Amazon üzerinde yazdığı bir başka yorumda da OnePlus’ın microUSB için Type-C adaptörünün de benzer şekilde hatalı olduğunu kaydetti.

Leung’un yorumları USB Type-C portlu cihaz kullananlar için önemli bir problemi işaret ediyor. Her ne kadar bu standart hızlı veri aktarım hızları, yüksek güç çıkışı ve her şeyden önemlisi her iki taraftan da kullanılabilir tasarımıyla USB’nin geleceği olarak nitelendirilse de, şu anda Type-C markasını, gerçek yararları olmadan satmak isteyen birçok üreticinin bulunduğunu görüyoruz.

OnePlus’ın Type-C adaptörünü örnek alacak olursak, Leung bu ürünün USB Type-C standardının güç iletimiyle ilgili kurallarını takip etmedğini kaydetti. Leung, bu kablo kullanıldığı takdirde telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarın 3 Amperlik bir akımla karşılaşabileceğini kaydetti. Bu değer adaptöre bağlanan micro-b’den A’ya USB kablosunun taşıyabileceğinden fazla olabilir. Sonuç olarak bu durum da adaptöre bağlanan kablo, USB hub, PC veya şarj aletinin zarar görmesine neden olabilir.

Leung bu adaptörün OnePlus 2’ye olumsuz bir etkisinin bulunmayacağını, çünkü bu telefonun Type-C hızlı şarj özelliğini desteklemediğini kaydetti. Daha çok Nexus 6P, Nexus 5X ve Chromebook Pixel gibi Type-C uyumlu cihazları kullananları uyardı. Gelecek telefonu, tableti veya dizüstü bilgisayarının 3A hızlı şarj özelliği desteğine sahip olacağını düşünüp kablosunu elinde tutmayı düşünenlere de Leung bunu önermiyor, bunun da gelecekte şarj aletine zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Kabloyu tutmak isteyenlerin onu işaretlemesini, böylelikle hangi kablo olduğunu unutmayıp ona göre davranmalarının iyi olabileceğini de tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER