Teknoloji

Google Motorola’yı Microsoft’u engellemek için mi satın aldı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Motorola’yı 12.5 milyar dolar karşılığında satın alması dünün en önemli teknoloji haberiydi. Bu satın almanın neden yapıldığına dair çeşitli yorumlar da hemen dillendirilmeye başlandı. Söylentilere göre, Google’ın Motorola’yı satın almaktan başka çaresi yoktu, çünkü harekete geçmeseydi, en büyük rakip Microsoft aynı işi yapacak, Motorola dolayısıyla elde ettiği patentleri Android platformuna daha fazla zarar vermek için kullanacaktı.

GigaOM’un sektör içindeki kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Motorola satın alma için aralarında Microsoft’un da bulunduğu çeşitli taraflarla görüşmelerde bulunmuş. Microsoft’un Android platformuna karşı yürüttüğü saldırı planı Google’ın Microsoft’u açık bir şekilde suçlamasıyla iyice su yüzüne çıkmıştı. Bu nedenden ötürü, Motorola’nın büyük patent portföyü Microsoft’u ilgilendiriyordu. Motorola CEO’su Sanjay Jha da sahip oldukları patentlerin diğer Android cihaz üreticilerine karşı kullanılabileceğine dair ipucu vermişti. Microsoft’un Motorola’yı satın alma tehdidinin bulunduğu Google’ın Motorola için birim hisse fiyatından yüzde 60 oranında daha yüksek vermesiyle iyice açığa çıkmış sayılır.

Motorola ile Google arasındaki satın alma görüşmelerinin yaklaşık beş hafta önce, Sanjay Jha ile Google CEO’su Larry Page’in başbaşa görüşmesiyle başlamış. Satın alma görüşmelerini sadece birkaç yönetici yönetmiş, Android’in kurucularından Andy Rubin ise satın alma olayından kamuoyuna açıklanmasına yakın zaman kala haberdar olmuş.

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER