Teknoloji

Google Motorola üretimi Android cihazlarla iPhone’a meydan okuyabilir

Google, satın aldığı Motorola Mobility’nin deneyiminden yararlanarak kendi çatısı altında akıllı telefon ve tablet geliştirmeyi ve Apple’a doğrudan meydan okumayı planlıyor, kaynakların aktardığı bilgi bu şekilde. Bu durumda Nexus cihaz programı gerçek bir Android donanım serisine dönüşebilir.

Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasındaki etkenin patent açısından eli kuvvetlendirme olduğu belirtilmişti, ancak Business Insider’a konuşan iki kaynak Google’ın Apple gibi akıllı telefon ve tablet bilgisayar üretimini kendi imkanlarıyla yapma noktasına geldiğini işaret etti. Ne var ki, bu noktada Android cihaz üreticilerinin göstermekte olduğu veya göstereceği tepkiler kafaları karıştırıyor olmalı.

Android üreticilerinden biriyle görüşme yaptığını iddia eden bir yönetici, söz konusu toplantının arama devinin attığı adımlara yönelik kızgınlık ve dehşet ile sonuçlandığını dile getirdi. Android üreticilerinin ümidi bir araya gelip Google’ı böyle bir adım atmaktan geri döndürmek olabilir. Böyle bir adım set üstü cihaz üreticileri tarafından çoktan atılmıştı. Yapılan baskı sayesinde Google, Motorola Mobility’nin mevcut kablo TV kutu üretim birimini Google TV olarak yenileme planlarını askıya almak zorunda kalmıştı.

Kaynaklar, Android’e büyük yatırım yapan akıllı telefon ve tablet cihaz üreticilerinin Google’ın hamlelerine karşı gerçekçi bir savunma stratejisi geliştirmekte biraz geç kaldığı konusunda ortak görüş belirtti. Android’in patronu Andy Rubin Google ve Motorola arasında ateşten bir duvar bulunacağını ve Motorola’nın gelecek Nexus cihazları için imtiyazlı hâle gelmeyeceği konusunda görüş belirtmiş olsa da, son dedikodular Google’ın cihaz üretimi üzerinde daha fazla kontrol elde etmek için yatırımı artıracağını işaret ediyor. Ancak Google’ın Motorola’nın donanım birimini Huawei’ye satmak gibi bir düşüncesi olduğuna dair haberleri de gözardı etmemek gerek.

İlgili – BusinessInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER