Teknoloji

Google Motorola patentlerini adil şekilde lisanslamayı sürdüreceği garantisini verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Motorola Mobility’yi satın almasının arkasındaki sebep olarak bu şirketin sahip olduğu mobil teknoloji patentlerini göstermişti. Reuters’in haberine göre arama devi standart kuruluşlarını Motorola Mobility’nin patentlerini açık ve makul şartlarda lisanslayacağı konusunda taahhütte bulundu.

Reuters’in haberinde Avrupa Komisyonu’nun 12.5 milyar dolarlık satın almayla ilgili olarak Google’dan açıklama istemesinin ardından kıdemli bir Google avukatı tarafından imzalanan mektup ilgili idari mercilere hızlı bir şekilde iletildi. Google’ın göndermiş olduğu güven mektubunu alan standart organizasyonlarının arasında ETSI’nin (Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü) de bulunduğu tahmin ediliyor.

Motorola Mobility’nin elinde 17 binden fazla patentin olduğu dile getirilmişti. Google bu patentlerin yardımıyla Android platformu için üretim yapan üreticileri Apple ve Microsoft gibi rakiplerine karşı korumayı amaçlıyor, en azından bunu söylüyor. Google adına Reuters’a açıklama yapan bir sözcü Motorola’nın Google’ın bir parçası olduktan sonra patent lisanslamaya bakışının değğişmeyeceğini ve patentleri açık, makul ve adil şartlarda lisanslamaya devam edeceğini belirtti.

Bir Avrupa Komisyonu sözcüsünün verdiği bilgiye göre, Avrupalı yetki organları Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasıyla ilgili kararını 13 Şubatta açıklayacak.

İlgili – Mobile World Live

İLGİLİ HABERLER