Manşetler

Google Motorola Mobility’yi satın alma işlemlerini tamamladı

Google’ın geçen ağustos ayında duyurduğu Motorola Mobility’yi satın alma girişimi Android’in geleceğinin sorgulanmasına neden olmuştu. O zamandan beri bu alanda tartışmalar devam ediyor, Google da her seferinde Android’in daha önce olduğu gibi açık ve özgür kalmaya devam edeceğini söylüyor. Bu esnada Android’in önderi Motorola Mobility’nin satın alma işlemlerini de tamamladı. Geçen haftasonu Çin’den gelen onayın ardından bugün bir açıklama yapan Google CEO’su Larry Page satın alma sürecinin bittiğini ve Motorola Mobility’nin artık Google’a ait olduğunu duyurdu.

Larry Page, Google’ın resmi blogunda önümüzdeki döneme ilişkin detayları paylaştı. Uzun zamandır Motorola CEO’luğunu yürüten Sanjay Jha görevinden ayrıldı, Dennis Woodside onun yerini aldı. Woodside bir süredir Google çatısı altında çalışmaktaydı, kıdemli başkan yardımcısı ve Google Amerika başkanlık görevlerini yürütmekteydi. Page, Google’ın Amerika’daki gelirlerini üç yılda 10.8 milyar dolardan 17.5 milyar dolara çıkarmayı başaran Woodside’a teşekkürlerini sundu.

Google’ın Motorola’yla ne yapacağı konusunda henüz net bir tablo oluşmuş değil. Şirket daha önceleri her iki şirket arasında bir mesafe olacağını söylemiş, bu şekilde Android cihaz üretici ortaklarından gelen korkuları savuşturmaya çalışmıştı. Satın almayla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde de Motorola’nın satın alınmasının Android’in ekosistemini daha da güçlendireceği ve mobil bilişim alanındaki rekabeti geliştireceği dile getiriliyor. Bunun Android için ne anlama geldiğiyse önümüzdeki dönemde belli olacak.

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER