Teknoloji

Google Motorola Mobility’yi satın alacağını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google ve Motorola Mobility’nin yaptıkları ortak açıklamaya göre Google Motorola’yı 12.5 milyar dolar karşılığında satın alıyor. Söz konusu satın alma fiyatı Motorola hisselerinin birim fiyatının 40$ olarak belirlenmesiyle şekillendi. Google bu hamleyle birlikte, yılın ikinci çeyreğinde dünyanın en büyük 8 akıllı telefon üreticisinin elde ettiği toplam kârın üçte ikisini tek başına toplayan Apple’ın iPhone’uyla rekabet etme konusunda daha avantajlı hâle gelmeyi hedefliyor.

Google, Motorola’nın satın alınmasıyla birlikte sahip olacağı donanım birimi sayesinde cihazın donanımı, yazılımı ve servisleri üzerinde tam kontrole erişmiş hâle gelmiş olacak. Bu da kullanıcı deneyiminin bir uçtan diğer uca, tamamen Google tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bu anlaşmayla birlikte Google Motorola’nın zengin patent portföyünün kontrolünü de eline alacak.

Google’ın tepe yöneticisi Larry Page, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde “Motorola Mobility’nin Android’e kendini tamamen adaması iki şirket arasında doğal bir uyumun doğmasını sağladı.” diye konuştu. “Birlikte insanları şaşırtacak, Android ekosistemini müşterilerin, ortakların ve geliştiricilerin avantajı yönünde destekleyecek kullanıcı deneyimleri yaratacağız. Motorola çalışanlarını Google ailesi olarak karşılamak için sabırsızlanıyorum.” şeklinde de satın almayla ilgili beklentisini özetledi.

Bu satın alma olayı Google’ın diğer Android ortaklarıyla olan ilişkisini ne yönde etkileyecek, bunu zamanla göreceğiz. Tabii ki, satın almanın onaylanması için düzenleyici mercilerin onayı gerekiyor. Tüm satın alma işlemlerinin 2011 sonu veya 2012 başında tamamlanması bekleniyor.

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER