Teknoloji

Google ve Motorola’nın 2013 tarihli akıllı saat prototipine ait fotoğraflar ortaya çıktı

Motorola’nın Google çatısı altında olduğu dönemde bir akıllı saat projesi yürüttüğüne dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Söz konusu akıllı saat prototipine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar Android Police sitesi tarafından yayınlandı.

google-motorola-akilli-saat-260214

Haberde kauçuk bir kayış ve kapasitif dokunmatik ekran barındıran prototip için ”Google Watch” adının değerlendirildiği belirtilirken, geçtiğimiz haftalara kadar Google çatısı altında bulunan Motorola’nın projede donanımdan ve yazılımın pazarda uygulanmasından sorumlu olduğu ifade edildi. Android Police yayınladığı fotoğraflardaki cihazın bir prototip olduğunun ve piyasaya sürülecek olsa daha farklı bir yapıda olabileceğinin altını çizmeyi ihmal etmedi.

Gem kod adını taşıyan prototipe dair dedikodular geçtiğimiz yıl içinde gündeme gelmiş ve akıllı saatin 2013 içinde piyasaya sürüleceği iddia edilmişti. Ancak Google’ın Motorola’yı Lenovo’ya satmasıyla birlikte bu proje rafa kalkmış oldu. Egzersiz modları, ”3 bit uygulamalar” ve sesli komutlar barındıracağı söylenen akıllı saatte Android işletim sistemi kullanılacağı ifade edilirken, Android Police tarafından yayınlanan fotoğraflarda arayüzü de görmek mümkün oluyor.

Gem projesi rafa kalkmış olsa da, bu durum Google ve Motorola’nın akıllı saat hedeflerinden vazgeçtiği anlamını taşımıyor. Google’ın bu yıl düzenlenecek Google I/O’da tanıtmak üzere LG ile birlikte bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair haberler bu hafta içinde gündeme gelirken, Motorola da yeni sahibi Lenovo’nun şemsiyesi altında hazırlayacağı bir akıllı saati bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığını duyurmuştu.

İlgili >> Android Police

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER