Teknoloji

Google Motion Stills uygulamasına hareketli yazılar ve sinemagraflar geldi

google motion stills

google motion stillsGoogle Motion Stills uygulaması Apple’ın ilk kez iPhone 6s ile birlikte sunmuş olduğu Live Photos adlı hareketli fotoğraf çekimi özelliğinin potansiyelini gerçek anlamda ortaya çıkaran, onlardan kolaylıkla GIF animasyonlar oluşturma imkanı veren ilk uygulama olmuştu.

Şimdi Google Motion Stills uygulamasına daha fazla özellik ekliyor, araç kümesini genişletiyor. Uygulama bundan böyle bir görüntüye hareketli metin ekleme imkanı sunuyor. Bu metin fotoğraftaki hareketi izliyor ve ona göre hareket ediyor. Google’ın gösterdiği örnekte uçan bir kuşu izleyen yazı gösteriliyor. Şirketin hazırladığı örnek neredeyse kusursuz görünüyor.

Buna ek olarak, Motion Stills şimdi sinemagraflar da oluşturabiliyor. İçe aktarılan Live Photo görüntüsünü otomatik öğrenme sistemi yardımıyla analiz eden uygulama, arka planı dondurabiliyor ve hareketin sonsuza kadar tekrar ettiği görüntüler oluşturabiliyor.

Güncellenmiş Motion Stills uygulaması App Store üzerinden dağıtıma sunuldu. Eğer Live Photo özelliğini destekleyen bir iPhone 6s veya 7 sahibiyseniz, sunulan bu imkandan siz de yararlanabilirsiniz. Android kullanıcılarının ise ne yazık ki deneme şansı bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER