Teknoloji

Google Motion Stills ile Live Photos’un açıklarını kapatmaya devam ediyor

live photos

google motion stillsGoogle Motion Stills uygulaması ile Apple’ın iPhone 6s ile sunmaya başladığı Live Photos formatını daha dengeli bir hâle getiriyor. Söz konusu uygulama sayesinde Live Photos formatındaki fotoğraflar GIF veya video olarak paylaşılabiliyor. Motion Stills için yayınlanan son güncelleme, Apple’ın eğlenceli kamera özelliğinin bir açığını daha kapatıyor.

Bazen Live Photo formatındaki bir fotoğrafta iOS’in seçtiği ana kare, kullanıcının sevdiği ana kare olmayabiliyor. Çekilen nesne veya kişinin durumu ya da ifadesi anlık biçimde değişebiliyor.

Motion Stills için yayınlanan son güncelleme ile kullanıcılar diledikleri kareyi ana fotoğraf olarak seçebiliyor. Yakalanan her kare, ekran üzerinde küçük bir kaydırıcı yardımıyla görülebiliyor.

Google Motion Stills çözünürlüğü sınırlıyor

Ancak bu özelliğin sunumu bazı tavizler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Depolama alanını verimli kullanmak adına ana kare, maksimum 12 megapiksel çözünürlükle kaydediliyor. Diğer kareler ise düşük çözünürlüklü bir video formatına sokuluyor. Dolayısıyla ana çerçeveden belli kareler seçmek, orijinalinden daha az detaylı fotoğraflar sunabiliyor. Ancak Live Photo formatındaki fotoğraflar genellikle telefonlarda görüntülendiği için bu durum büyük bir problem teşkil etmeyecektir.

İLGİLİ HABERLER