Teknoloji

Google Motion Stills uygulamasına AR çıkartmaları getirdi

Google’ın Araştırma Blogu, Motion Stills uygulamasına artırılmış gerçeklik çıkartmalarının ekleneceğini açıkladı.

Söz konusu özellik geçen yılın sonlarında Google Pixel 2’ye özel olarak ilk kez çıkarılmıştı. Kullanıcılar Star Wars ve Stranger Things karakterlerinin artırılmış gerçeklik tabanlı versiyonlarını çektikleri fotoğraflara ve videolara ekleyebiliyorlardı. Motion Stills versiyonu daha az gelişmiş olacak ve Google’ın ARCore platformunu kullanmayacak.

Google, bunun yerine cihazın mevcut ivmeölçerini ve jiroskobunu kullanarak benzer bir efekti elde etmeye çalışacak. Masa veya el gibi düz bir yüzeye sanal nesne yerleştirilecek, cihazın konumu da izlenerek nesne doğru biçimde gösterilecek.

Sonuç olarak elde edilen görüntüler Pixel 2’nin yaptıklarına benzer olacak. Kullanıcılar tavuk, robot, dinozor gibi nesneleri sahnelere ekleyebilecek. Pixel 2’deki içerik tabanlı karakterler ise bulunmuyor. Motion Stills hâlihazırda kullanıcılara GIF animasyonlara ve videolara çıkartmalar eklemeye ve bunları internette kolaylıkla paylaşmaya imkan tanıyor.

Motion Stills’in bu yeni özelliklerini içeren en son versiyonu Android kullanıcıları için çıktı. Jiroskop içeren herhangi bir Android cihazında çalışabiliyor.

İLGİLİ HABERLER