Teknoloji

Google Motion Stills uygulamasını Android’e getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google motion stills androidGoogle Motion Stills uygulamasını geçtiğimiz yılın haziran ayında iOS için yayınlamıştı. Uygulama sonunda Android’de de kullanıcıların karşısına çıktı. Google Motion Stills Android uygulaması, iOS versiyonuna kıyasla daha farklı bir yapıya sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Motion Stills iOS’te iPhone’un Live Photos özelliğiyle çekilen fotoğrafları paylaşılabilir GIF animasyonlarına dönüştürüyor. Uygulama bunu yerine getirirken de oldukça etkileyici bir iş çıkarıyor. Ancak Android’de Live Photos özelliği bulunmadığı için Motion Stills, GIF oluşturmaya yarayan bir kamera uygulaması olarak işlev görüyor.

Uygulama iki farklı türde çekim yapabiliyor. Bunlardan ilki Google tarafından “Motion Still” olarak adlandırılıyor. Bu modla sadece üç saniye uzunluğunda video döngüleri oluşturuluyor. Kayıt süresinin 3 saniye olması, Google’ın bu özelliği Live Photos’a karşı bir alternatif olarak geliştirdiğini düşündürüyor.

Google Motion Stills Android uygulamasıyla Instagram Hyperlapse için da alternatif sunuyor

İkinci çekim modu ise “Fast Forward” (İleri Sarma) adını taşıyor. Söz konusu mod ile Google, Instagram’ın Android’e getirmediği Hyperlapse uygulaması için bir alternatif sunuyor. Tıpkı Hyperlapse gibi, Google’ın Fast Forward modunda da kullanıcıların kaydettiği videolar otomatik olarak stabilize ediliyor. Ardından videonun hızı, orijinal hızın 2 ila 8 katına çıkarılıyor. Kullanıcılar videoyu çekip kaydettikten sonra da hızda değişiklik yapabiliyor.

İLGİLİ HABERLER