Manşetler

Google modüler akıllı telefon projesi Ara için ilk geliştirici konferansını düzenliyor

Google’ın Motorola çatısı altında geliştirdiği, Motorola’nın Lenovo’ya satışının sonrasında bile bünyesinde tutmaya devam ettiği modüler akıllı telefon projesi Ara için nisan ayında ilk Ara Geliştiricileri Konferansı düzenlenecek. Modüler akıllı telefonun destekçilerinin oluşturduğu bir topluluk olan ve Google ile çalışan Phonebloks yayınladığı videoyla proje hakkındaki son gelişmeleri paylaştı.

google-project-ara-270214

Nisan ayındaki konferans internet üzerinden yayınlanacak canlı yayınla uzaktan takip edilebilecek. Ayrıca konferans kapsamında interaktif soru-cevap bölümü de düzenlenecek. Kaliforniya’nın Mountain View şehrindeki Bilgisayar Tarihi Müzesi’ndeki etkinliğe kısıtlı sayıda kişi davet edildi.

Projenin web sitesinde yazılanlara göre konferans Ara Modül Geliştiricileri Araç Takımı’nın alfa versiyonunun çıkışına yoğunlaşacak. Bu araç sayesinde geliştiriciler bir Ara modülü geliştirmek için gerekli olan bilgilere sahip olacak. Ayrıca Ara platformu için mevcut ve planlanan özellikler hakkında da konuşacak, ayrıca modül geliştiricileri için düzenlenecek yarışmaların ödüllerini de açıklayacak.

Motorola’nın satışından sonra bu açık kaynak kodlu modüler telefon projesine ne olacağı belli değildi, ancak Google satışın duyurusundan kısa bir süre sonra Gelişmiş Teknoloi ve Projeler grubunu, yani Ara’yı geliştiren birimi bünyesinde tutacağını, bu proje ve grubun üstünde çalıştığı diğer işlerle ilgili çalışmaları hızlandıracağını açıklamıştı.

İnsanların bağımsız parçalarını kendilerinin tasarladığı ve bu şekilde özelleştirdiği telefonlar Google için daha fazla önem kazanıyor. Ara’nın bir balon olup olmadığını da düzenlenecek ilk konferansın ardından gelen dönemde yaşananları görerek karar vereceğiz. Ancak görünen o ki, herkesin kolaylıkla erişebileceği ve kullanabileceği modüler akıllı telefonlara hiç olmadığımız kadar yakınız.

İlgili >> Google ATAP, Project Ara

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER