Teknoloji

Google mobil sitesinde yuvarlatılmış arama çubuğunu test ediyor

Google Türkiye google fransa

Google mobil sitesinde küçük ama dikkat çekici bir görsel değişikliği test ediyor. Paylaşılan ekran görüntüleri, şirketin yuvarlatılmış bir arama çubuğunu test ettiğini gözler önüne seriyor.

Mobil sitenin mevcut tasarımıyla test edilen tasarım arasındaki görsel farklar, yuvarlatılmış arama çubuğuyla da sınırlı kalmıyor. Yuvarlatılmış arama çubuğunun için renkli G logosunun yerleştirildiği görülürken, büyüteç ikonunun altındaki mavi zeminin çıkarılmış olması da gözlerden kaçmıyor.

google mobil aramaArama çubuğunun altında yer alan başlıkların etrafındaki çerçevenin kaldırılmış olması da tasarımda yapılan değişiklikler arasında yer alıyor. Google’ın arama çubuğunu daha yuvarlak hâle getirme konusunda ilhamını Pixel Launcher’ın tasarımından aldığı düşünülüyor.

Google mobil sitesindeki yeni tasarımı henüz dar bir çerçeve içinde test ediyor gibi görünüyor. Paylaşılan ekran görüntülerindeki dilin İsveççe olması, yeni tasarımın ilk etapta sadece bu ülkede test edildiğini düşündürüyor. Google’dan henüz bu değişimin resmi olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER