Teknoloji

Google mobil operatör servisi için ücretsiz uluslararası dolaşım istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-280613

Google kuracağı mobil operatör servisi için fazla iddialı hedeflere sahip olmasa da, bu durum şirketin bazı ilginç planlar yapmadığı anlamına gelmiyor. The Telegraph’ın haberine göre, Google servisinin ABD’deki kullanıcılarının Birleşik Krallık’ta dolaşım ücreti ödemeden telefonlarını kullanabilmesi için Hutchison Whampoa ile görüşüyor.

Halihazırda Three’nin sahibi olan Hutchison Whampoa, bir süre önce de O2’yu satın alma konusunda Telefonica ile anlaşmaya varmıştı. Hutchison Whampoa Hong Kong merkezli bir şirket olduğu için yapılacak bir uluslararası dolaşım anlaşmasının bu bölgeyi de kapsaması öngörülüyor.

İki şirketten de şu ana kadar konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, Hutchison Whampoa Google için ücretsiz uluslararası dolaşım için en iyi ortaklardan biri gibi gözüküyor. Hutchison Whampoa’ya ait mobil operatörler halihazırda çeşitli ülkelerde kullanıcılarına ücretsiz dolaşım imkanı sunuyor. Google ile yapılacak bir anlaşmanın Hutchison Whampoa’ya “tabağı boş geri göndermeme” imkanı sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER