Teknoloji

Google mobil ofis yazılımlarına yorum özelliği getiriyor

Google Dokümanlar, internetle haşır neşir olan pek çok kişinin en çok faydalandığı servisler arasında yer alıyor. Sağlam ortak çalışma ve yorum özellikleri sunması, platforma mevcut konumunu elde etmesinde önemli bir avantaj sağlamıştı.

Ancak Microsoft’un Office 365 ile birlikte meydan okuyacak sağlam özellikleri ortaya koyması, Google’ı da temposunu artırma konusunda baskı altına almışa benziyor. Google Dokümanlar için gerçekleştirilen son güncellemeyle hem masaüstünde hem de mobilde belgelere yorum bırakmak çok daha kolay bir hâl alıyor.

google mobil ofis

Dokümanlar’ın masaüstü uygulamasında metnin bir kısmı tarandığında ekranın sağ kısmında küçük bir buton beliriyor ve kullanıcılar bu butona tıklayarak metinle ilgili yorumlarını bırakmaya başlayabiliyor. Buna ek olarak, Google mobil ofis uygulamaları hem iOS’te hem de Android’de yorum desteğine kavuşuyor. Böylelikle Google’ın ofis uygulamaları üzerinde ortak bir çalışma yürütmek iyiden iyiye kolaylaşıyor. Daha öncesinde mobil cihazlar üzerinde belgelere yorum bırakırken yaşanan sıkıntılar, neredeyse iş yükünün büyük ölçekte mobile kaydığı bir ortamda kullanıcıların canını fazlasıyla sıkma potansiyeli taşıyordu.

Google’ın ortaya koyduğu değişimin tatmin edici olup olmadığını görmek için yeni mobil deneyimle biraz haşır neşir olmak gerekiyor. Ancak bugüne kadar mobil cihazlar üzerinde belgelere yorum bırakırken yaşanan sıkıntılar göz önüne alındığında, ortada somut bir gelişim bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yeni yorum özelliklerinin Google ofis uygulamalarına dağıtımına ise şimdiden başlanmış durumda.

İLGİLİ HABERLER