Teknoloji

Google mobil arama sonuçlarında tweet gösterimini test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

twitter-google-logo-050215

Bundan birkaç ay önce Google Twitter ile büyük bir anlaşmaya imza atmış ve arama motorunun her dakika atılan binlerce tweet’e erişmek için fırsat elde etmişti. Arama devi şimdi bu anlaşma doğrultusunda tweet’leri akıllı telefonlar üzerinden yapılan arama sonuçlarına eklemeye başlıyor.

Search Engine Land sitesinin haberine göre, Google kullanıcılar popüler konu başlıklarıyla ilgili arama yaptığında ilgili ve en son atılmış tweetleri göstermeye başladı. Örneğin, akıllı telefonlarında “May the 4th be with you” veya “Carly Fiorina” gibi popüler konu başlıklarında arama yapanlar, arama sonuç sayfalarında konuyla ilgili tweetleri de gördü.

google-twitter-mobil-arama-sonuc-050515

Google bu çalışmayı küçük bir deney olarak nitelendirdi, bu nedenle Google’ın Twitter içeriğini sunuş şekli görünenden biraz daha farklı olabilir. Aslında Google ilgili gördüğü takdirde önemli veya popüler tweetlerin sayfalarına olan bağlantıları arama sonuçları içinde çıkarıyordu, ancak bu işbirliğiyle birlikte arama sonuçlarına gerçek zamanlı bilgi daha fazla şekilde katılmış olacak.

Şu an için tweetler karusel benzeri bir yapı içinde yer alıyor ve kullanıcılar parmaklarını sürükleyerek daha fazla tweet görebiliyor. Bunun gerçekten küçük bir test olduğu açık ve sadece belirli kullanıcılar mobil arama sonuçlarında tweet’leri görebiliyor.

Twitter CEO’su Dick Costolo web kullanıcılarının mayıs ayı içinde her iki şirket arasında daha sıkı bağların etkilerini görmeye başlayacağını belirtmişti ve Google bu verilen zaman penceresine uyuyor gibi görünüyor. Google geçtiğimiz cuma günü Google+’ın Twitter hesabı üzerinden, açıldıktan dört yıl sonra ilk tweet’i atmıştı.

İLGİLİ HABERLER