Teknoloji

Google’dan mobil arama sonuçlarını görmeyi kolaylaştıracak yenilik

Google mobil öncelikli sıralama için 2021'i bekleyecek arama

Google mobil cihazlarda arama sonuçlarında gezinmeyi kolaylaştıracak yeni bir özelliği hayata geçiriyor. Kullanıcılar artık “Daha fazla sonuç gör” butonuna dokunmadan aşağıya doğru kaydırma yaparak daha fazla arama sonucu görebilecek. Söz konusu özellik ilk olarak ABD’de kullanıma sunulacak.

Artık sonuç sayfasının sonuna geldiğinde bir sonraki sayfa Google tarafından otomatik şekilde yüklenecek. Böylelikle kullanıcılar aradıkları sonuca ulaşana kadar sürekli kaydırma yapabilecek.

Söz konusu değişiklik hem mobil internet tarayıcılarında hem de Google’ın iOS ve Android uygulamalarında görülebilecek. TechCrunch sitesinin haberine göre, Google bu özelliğin dağıtımında aceleci davranmayacak. Dolayısıyla ilk etapta her arama sonucunda sürekli kaydırma yapılamayacak.

Google mobil arama sonuç sayfasının tasarımını 2021’in başlarında değiştirmişti. Bu son hamle de tasarım değişikliğinin bir devamı olarak değerlendirilebilir. Google sürekli kaydırma özelliğinin arama motoruna açık uçlu sorular soranların işini kolaylaştıracak bir düzenleme olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER