Teknoloji

Google mobil arama sonuç sayfa tasarımını değiştiriyor

Google mobil arama sonuçlarını gösterim biçiminde dikkate değer değişiklikler yapıyor. Böylelikle her bir bağlantının kaynağının daha fazla ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

Mobil arama sonuç sayfaları çok yakında sayfa başlığının hemen üstünde web sitesinin ikonunu ve adını da gösterecek. Şimdiye kadar Google, arama sonuçlarının kaynağını fazla ön plana çıkarmıyor, web sitesinin adını her bir bağlantının altına daha küçük karakterlerle yazmayı tercih ediyordu.

Tasarım değişikliği önümüzdeki birkaç gün içinde hayata geçirilecek. Google, yeni tasarımın öncelikle mobile geleceğini söyledi. Hem web aramaları hem de Google uygulaması içindeki sonuçlarda aynı gösterim biçimi kullanılacak.

Güncellenmiş tasarımla birlikte Google’ın mobil arama sonuç sayfaları biraz daha haber kaynağını andıracak. Farklı yayıncıların belirli konu hakkında yaptıkları paylaşımları andıran bir hava kazanacak. Özellikle asılsız haberlerle ilgili tartışmaların sürdüğü bir ortamda ilginin kaynağına vurgu yapmak çok mantıklı görünüyor.

Web sitelerinin isimleri ve ikonları üzerinde kontrolü olacak, ancak değişiklikle birlikte en azından güvenilir bir haber kaynağından gelen bağlantı, diğerleri arasından daha kolay biçimde seçilebilecek. Ne de olsa Google, aynı sayfada hem güvenilir bir kaynaktan hem de sıradan bir web sitesinden sonuçları gösterebiliyor.

Öte yandan Google, tasarım değişikliğinin daha zengin arama sonuç sayfaları oluşturmakta bir basamak oluşturacağını da söylüyor. Arama sayfasında daha fazla görsel ve öne çıkarılmış bilgi parçaları görülmeye başlıyor. Google, bu yeni tasarımın daha fazla aksiyon düğmesi ve yardımcı ön izlemelere izin vereceğini söylüyor.

Her bir web sayfası sonucu bağımsız kartlar hâlinde gösteriliyor ve giderek daha etkileşimli hâle geliyor. Böylelikle bir başka sayfayı ziyaret etmeden de aradığınız bilgiyi arama sonuç sayfasından elde edebilirsiniz. Bu, kullanıcılar için iyi olsa da sayfa sahipleri için pek de olumlu bir gelişme sayılmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER