Teknoloji

Google Microsoft’u çok gizli kaynak kodunu açık etmekle suçluyor

Google, açık kaynak kodlu Android işletim sistemiyle ilgili çok yüksek gizliliğe sahip bir kaynak kodunu sızdırdığı iddiasıyla Microsoft’u suçluyor. PaidContent tarafından geçilen habere göre, Microsoft’un Motorola’yla devam etmekte olan patent davası kapsamında Microsoft Google’ın kaynak kodunu bir tanığa gösterdi. Bundan dolayı Google da ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’ndan Microsoft’a yaptırımda bulunmasını talep etti.

Söylenenlere göre Dr. Robert Stevenson adlı tanık, Google tarafından doğrudan rakip olarak görünen HP ve Microsoft için danışmanlık yapmıştı. Microsodt, Motorola’nın Android tabanlı akıllı telefonlarının kendi patentlerini ihlâl ettiği gerekçesiyle bu şirketi mahkemeye vermişti.

Microsoft Google’a cevap vermekte gecikmedi ve Stevenson’ın Microsoft’un harici genel hukuk danışmanlarıyla sadece iki veya üç kez, yazıcı teknolojisiyle ilgili olarak görüştüğünü dile getirdi. Google’ın Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olduğu iddia ediliyor, bu durumda insan Microsoft’un açığa çıkardığı “yüksek gizlilik derecesine sahip” kaynak kodunu merak etmeden edemiyor. Microsoft yaptırım isteğiyle ilgili resmi savunmasını 15 Ağustosta yapacak.

İlgili – Paid Content

İLGİLİ HABERLER