Teknoloji

Google Microsoft Office ve diğer Windows uygulamalarını Chromebook’lara getiriyor

google chrome os microsoft office

Google, Parallels ile iş birliği yaparak doğal Microsoft Office uygulamalarını ve geçmişten kalan diğer kurumsal Windows uygulamalarını Chromebook’lara getiriyor. Şirket, Chrome OS’in işletmelerdeki geleceğiyle ilgili olarak yayınladığı bir blog yazısında bu iş birliğinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Chrome OS uzun zamandır Parallels Remote Application Server aracılığıyla buluttan Windows masaüstü uygulamalarını çalıştırmayı destekliyordu. Bu yeni iş ortaklığı ise uygulamaların sanallaştırılmış biçimde Chromebook’larda çalışacağını gösteriyor. Bu yeni özelliğin sonbaharda Chrome Enterprise müşterileri için çıkması bekleniyor.

Parallels Desktop doğal biçimde Chrome OS’e entegre edilecek. Bu durum Chromebook’larda çalıştırılacak uygulamaların performansını yükseltecek ve çevrim dışı erişim sağlayacak. Bu şaşırtıcı ve memnun edici gelişmenin neticesinde Chrome OS hem Android uygulamalarını hem de Windows uygulamalarını çalıştırır hâle gelecek.

Chromebook’lara Windows uygulama desteği önemli

Aynı zamanda işletmeleri belirli çalışanları için, Windows dizüstü bilgisayarların yerine Chromebook’ları alternatif olarak ciddi biçimde düşünmelerini sağlayacak. Üstelik bunu yaparken de kurumsal uygulamaları Chromebook’a aktarmak için büyük bir yatırım yapmaları gerekmeyecek.

Google Parallels iş birliğiyle ilgili çok fazla detay vermedi. Ancak şirket ilerleyen aylarda bu konuyla ilgili daha fazla bilgiyi paylaşacağının sözünü verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER