Teknoloji

Google: Microsoft başkalarının kârına göz dikiyor, inovasyonu aksatıyor, akıllı telefon pazarında zayıf kalıyor

Google, Samsung’un sattığı her Android akıllı telefon için Microsoft’a telif ücreti ödeme şartı koşan çapraz lisans anlaşmasını imzalamasının ardından “Bu, Microsoft’tan defalarca kez gördüğümüz bir taktik.” şeklinde yorumda bulundu.

TechCrunch’a konuşan bir şirket yetkilisi “Akıllı telefon pazarında başarı elde edemedikleri için diğerlerinin başarılarından yasal yollarla kâr elde etme ve inovasyonun hızını aksatma yoluna gidiyorlar. Biz yeni teknoloji inşa etmeye ve Android ortaklarını desteklemeye odaklandık.” diye konuştu. Microsoft daha önce de ViewSonic, HTC ve Acer gibi şirketlerle benzer anlaşmalara imza atmıştı. Analistler Microsoft’un bu yolla Windows Phone’dan elde ettiği kazançtan 3-5 kat daha fazlasını elde ettiğini iddia etti.

Microsoft da Google’a resmi blogu üzerinden bir cevap verdi. Microsoft’un baş hukuk danışmanı Brad Smith ve yardımcısı Horacio Gutierrez blog yazısında “Aralarında Google şefinin de bulunduğu bazı işadamları ve yorumcuların patentlerin Android ve yazılım inovasyonu üzerindeki potansiyel etkilerinden yakındıklarını görüyoruz.” diye görüş belirterek “Onlara şu cevabı veriyoruz: Bugünkü (dünkü) duyuruya bakın. Eğer Samsung ve HTC gibi sektör liderleri bu tarz anlaşmalara imza atıyorsa, bu ileri doğru açık bir yol sağlamıyor mu?” şeklinde cevap verdi.

Microsoft, HTC ve Samsung’un 2011 yılında ABD’de satılan Android akıllı telefonlarının yarısından fazlasını ürettiklerine de dikkat çekti. Şirket bu girilen yolun belki daha fazla drama yol açsa da, sektör geneline yayılan yasal sorunları bitirebileceğine inanıyor.

İlgili – TechCrunch
İlgili – TechNet

İLGİLİ HABERLER