Teknoloji

Google Mesajlar uygulamasına emoji tepkileriyle cevaplama özelliği

google chrome os

Google Mesajlar Android uygulamasına birtakım yeni özellikler ekliyor. Bunların arasında mesajlara emoji tepkileriyle cevap vermek de bulunuyor. Bu özellik bir süredir Facebook Messenger ve iOS’in dahili Mesajlar uygulamasında bulunuyordu.

Söz konusu özellik ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayı sırasında yapılan testler sayesinde görülmüştü. Google şimdi bu özelliği Mesajlar uygulamasının en son versiyonuyla birlikte resmi olarak sunmaya başlıyor.

Bir emoji tepkisi vermek için, tepki vermek istediğiniz mesajın üstüne hafifçe bastırıp bekletin. Daha sonra karşınıza çıkan pencere içinde bulunan emoji animasyonları arasından seçiminizi yapın. Bu arada emoji tepkileri sadece RCS sohbet özelliği açık olduğunda kullanılabiliyor.

Google’ın hazırladığı GIF animasyonu emoji tepkilerinin nasıl kullanılabileceğini ve emojinin nasıl görüneceğini gösteriyor:

Ayrıca Google, Akıllı Cevap işlevine de yeni bir özellik ekliyor. Bu özellik dahilinde çeşitli cevap profilleri hızlı şekilde cevap vermeniz için önden sunuluyor. Aynı zamanda sadece metnin yanı sıra kullanabileceğiniz emoji çıkartmaları da tavsiye ediliyor. Ne var ki, Google’ın belirttiğine göre bu özellik şu anda sadece İngilizcede destekleniyor.

Google’ın hazırladığı bir başka GIF ise bu özelliğin nasıl çalıştığını gösteriyor:

Eğer metin, emoji ya da çıkartma sizi kesmezse Google, Mesajlar içinde iletişiminize yardımcı olacak başka kullanışlı araçlar da ekliyor. Bunların arasında metin tabanlı bir görüşmeden doğrudan Google Duo video görüşmesine geçmenizi sağlayan yeni bir video görüşme düğmesi de var. Aynı zamanda fotoğrafları işaretlemeniz ve onları sohbet içinden doğrudan paylamanızı sağlayan yeni bir özellik de geliyor.

İLGİLİ HABERLER