Teknoloji

Google Mesajlar uygulaması için kullanıcı profilleri yolda

google mesajlar

Google Mesajlar uygulamasına bir süre önce RCS grup sohbetleri için uçtan uca şifreleme desteğini eklemişti. Android kullanıcıları için mesajlaşma deneyimini iyileştirmeye odaklanan internet devi, şimdi de Mesajlar uygulamasına kullanıcı profilleri desteği eklemeye hazırlanıyor.

Bu desteğin işareti bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşılan ekran görüntüsüyle görüldü. Ekran görüntüsü, uygulamanın ayarları içinde “Profil” seçeneğini ve “Görünürlük” seçeneğini gösteriyor. Buna ek olarak, bildirim alma seçenekleri de aynı menü içinde listeleniyor.

Bu seçenekleri Android’in Ayarlar ekranındaki bulmak da mümkün. Bildirim alma seçeneklerinin kapatılıp açılamıyor olduğu belirtilirken, kullanıcı profillerinin nasıl görüneceği konusunda da henüz bir sızıntı ortaya çıkmış değil. Google’ın kullanıcı profillerini şirket içinde test ediyor olması muhtemel görünüyor.

google mesajlar

Google Mesajlar kullanıcı profilleri sayesinde grup sohbetlerinde daha işlevsel hâle gelebilir

Kullanıcı profilleri sayesinde Google Mesajlar uygulamasında özellikle grup sohbetlerinde katılımcıları tanımak daha kolay olabilir. Mesajlaşma uygulamalarında kullanıcı profilleri uzun süredir mevcut olsa da, Apple ve Google gibi şirketler mesajlaşma uygulamalarında bu özelliği tercih etmemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER