Teknoloji

Google Mesajlar uygulamasına mesaj düzenleme özelliği eklenebilir

google mesajlar rcs

Google son zamanlarda Google Mesajlar uygulamasında pek çok yenilik yapıyor. Bu yenilikler kullanıcı arayüzü değişikliklerinden HDR desteğinin eklenmesine kadar uzanıyor. Görünen o ki, bu listeye yakında gönderilen mesajları düzenleme özelliği de eklenecek. Söz konusu özelliğin izleri, uygulamanın kod dizilerinde görüldü.

TheSpAndroid sitesinin haberine göre, Mesajlar uygulamasının kasım ayının son haftasında yayınlanan beta sürümü, mesaj düzenleme özelliğinin ipuçlarını barındırıyor. APK üzerinde yapılan inceleme işleminde düzenlemenin sinyallerini veren dört işaret bulunuyor.

Listeye bakıldığında ilk işaretin düzenleme özelliği için bir kullanıcı arayüzü olduğu tahmin ediliyor. Bir sonraki işaret ise düzenleme geçmişini ortaya çıkarma özelliğiyle ilgili gibi görünüyor. Üçüncü ve dördüncü işaretlerin ise kullanıcı ve alıcı için düzenlemelerin işlenmesiyle ilgili olabileceği belirtiliyor.

Düzenleme özelliğinin Google Mesajlar uygulamasına eklenmesi kesin değil

Düzenleme özelliğinin Google Mesajlar uygulamasına gelişinin kesin olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak bunun kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanacak bir ekleme olacağını tahmin etmek pek zor değil. Özellikle Mesajlar’ın WhatsApp gibi servislerin gerisinde kaldığını düşününce bu tarz özelliklerin varlığı daha büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER