Teknoloji

Google Meet toplantıları YouTube’da kolaylıkla yayınlanabilecek

google meet youtube

Pandeminin üzerinden iki yıldan uzun bir süre geçmesinin ve bu zaman zarfında video görüşmelerinin çalışma alanlarını ele geçirmesinin ardından, Google Meet artık toplantıları YouTube’da canlı yayınlama özelliğini kullanıma sunuyor. Böylelikle Meet üzerinden yapılan oturumların kitlelere yayını için kullanılan eski yönteme göre daha fazla sayıda izleyiciye ulaşılabilir. Google Workplace yöneticileri, yönettikleri işletme hesapları için herkese açık yayını etkinleştirebilir. Bu özellik haftalık görüşmenizin açık bir yayına dönüşmemesini sağlamak için birkaç tedbiri de içeriyor.

Bu özellik, çoğu ücretli Workplace hesabında kullanılabilir: Kurumsal katmanlar (başlangıç, standart ve Plus), Education Plus, Teaching and Learning yükseltme ve Workplace bireysel abonelerinin yanı sıra belirli ülkelerdeki Google One Premium plan üyeleri bu imkandan yararlanabiliyor. Ancak çoğu başlangıç, temel, eski veya temel paketteki kişilerin erişimi yoktur.

YouTube’da bir Google Meet oturumunu canlı yayınlamak istiyorsanız, öncelikle YouTube kanalınızın onaylanması için bir istekte bulunmanız gerekiyor. Onay süreci 24 saate kadar sürebilir. Yayınların ne uzunlukta olacağını veya ne kadar süreceğini değiştirmesi gereken kullanıcılar, gizlilik ayarlarından bunları yapabilir. Yayınların devam etmesi için gerekenlerin tam listesi bu destek sayfasında bulunabilir.

Google Meet, bu yıl içinde pek çok değişiklik gördü. Bunların arasında Google Duo ile sesli ve görüntülü aramalar için tek bir merkezde birleştirilmesi de bulunuyor.

Haziran 2021’de, Google Meet’te öğretmenlere yönelik olarak gelen bir güncelleme, YouTube’da okul yönetim kurulu toplantıları gibi etkinlikleri yayınlama yeteneğine izin veriyordu. Şimdi benzer özellik yaygın bir şekilde kullanılabilir hâle geliyor, ancak uygun hesaplarda kullanıma sunulması birkaç hafta kadar sürebilir. Ara odaları için iyileştirmeler ve toplantı sahiplerinin herkesin videolarını aynı anda kapatmasına veya herkesin sesini kapatmasına olanak tanıyan bir “video kilidi” gibi bahsedilen diğer özellikler de geçen yıldan bu yana kullanıma sunulmuştu.

Geçtiğimiz mart ayında ise Google, resim içinde resim ve emoji gibi küçük ancak bir o kadar kullanışlı özellikleri kullanıma sunmuştu. Google Meet’in yenilenen arayüzü ise kulanıcılara ekranda sürekli kendi yüzlerini görmek yerine içerikleri sabitleme veya sabitlemeyi kaldırma, tüm Meet kontrollerini tek bir çubukta toplama gibi imkanları sağlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER