Teknoloji

Google Meet toplantı notlarını yazılı olarak gönderecek

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Workspace için bir dizi güncelleme açıkladı. Bu güncellemelerden biri, toplantılarda not almak üzere görevlendirilen kişileri sevindirecek türden. Kullanıcılar Google Meet görüşmelerini uzun süredir video dosyası olarak kaydedebiliyor. Yakında bu görüşmelerde konuşulanların otomatik olarak yazıya dökülmüş hâline erişmek de mümkün olacak.

Söz konusu döküm, Google Dokümanlar üzerinde açılabilecek. Bu hafta içinde kullanıma sunulacak özellik ilk etapta sadece İngilizceyi destekleyecek. Önümüzdeki yıl ise Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce destek kapsamına alınacak. Google bir süre önce bu diller için “otomatik çevrilen altyazı” desteği sunmuştu.

Google Meet’e bu ay içinde katılımcıları video çerçevesinin merkezine sabitleme özelliği eklenecek. Kullanıcılar çerçevelerini diledikleri zaman manuel olarak yeniden değiştirebilecek.

Google Meet kullanıcılarını 2023’te iki yeni özellik daha bekliyor. Bunlardan biri “toplantı odası kaydı” adını taşıyor. Söz konusu özellik sayesinde toplantının tüm katılımcılarını liste hâlinde görmek mümkün olacak. Burada fiziksel olarak aynı ortamda bulunarak toplantıya katılanlar da listelenecek. Eşlik Modu adını taşıyan diğer özellik ise bilgisayar veya tablet üzerinden katılan toplantılarda telefon üzerinden söz hakkı istemeyi veya sohbete katılmayı mümkün hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER