Teknoloji

Google Meet web uygulamasına düşük ışık modu desteği

google meet web

Pandeminin başlamasıyla birlikte video konferans uygulamaları herkesin hayatında çok daha önemli bir yere oturdu. Bu süreçte söz konusu uygulamalara olan talep artarken, rekabetin kızışmasına paralel olarak uygulamaların geliştirilmesi de daha önemli hâle geldi. Popüler video konferans servislerinden biri olan Google Meet, bir süre önce farklı platformlarda sunduğu düşük ışık modu desteğini web uygulamasında da sunmaya başladı.

Google Meet’in iOS ve Android uygulamalarında otomatik ışık ayarlama özelliği 2020’nin nisan ayında sunulmuştu. Söz konusu konsept, oldukça basit şekilde işliyor. Telefonun sensörleriyle ortamın ışık koşullarını inceleyen Meet, yapay zekâ yardımıyla videoyu daha aydınlık hâle getiriyor. Bu basit özellik hem kullanıcıya hem de aynı toplantıdaki diğer kişilere fayda sağlıyor.

Google’ın bu özelliği Meet’in web uygulamasına getirmesinin neden bu kadar zaman aldığı bilinmiyor. Ancak bilgisayarlarda telefonlardaki kadar gelişmiş sensörler bulunmadığı için Google’ın işinin uzamış olması anlaşılıyor görünüyor.

Google Meet web uygulaması için düşük ışık desteğinden Google Workspace, G Suite Basic ve G Suite Business kullanıcıları bugünden itibaren yararlanmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER