Teknoloji

Google Meet ve Duo’yu tek çatı altında buluşturmayı planlıyor

google meet gürültü engelleme

Google’ın çok sayıda iletişim servisini ve uygulamasını kapatmış olması, artık bu konu hakkında şaka yapmayı bile anlamsız hâle getiriyor. Şirketin yeni bir platformu duyurmasının ardından hemen eskisinin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. İnternet devi de genellikle birkaç ay içinde eski servisini tarihe gömmek için hazırlıklara başlıyor. Google Meet ve Duo ilişkisinde de bu dinamik işleyecek gibi görünüyor.

9to5Google sitesinde yer alan habere göre, Google Duo için yolun sonu yaklaşıyor. Duo, 2016’da mesajlaşma uygulaması Allo ile birlikte hayata geçmişti. Allo’nun yolculuğu kısa sürse de, Duo’nun macerası devam etmişti. Uygulama, grup görüşmeleri için destek gibi yeni özelliklerle de güncellenmişti. Hatta kısa süre önce bu görüşmelerdeki kapasite de artırılmıştı.

Google’ın geçtiğimiz mayıs ayında tüketici iletişim servislerinin başına getirdiği G Suite şefi Javier Soltero’nun Duo ve Meet’in bir arada yaşamasını desteklemediği söyleniyor. Bu nedenle Meet’in Google’ın tek iletişim servisi olacağı ve hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılara hizmet vereceği belirtiliyor.

Şirket içinde bu konuya ilişkin çalışmaların “Duet” kod adıyla yürütüldüğü belirtiliyor. Bu gelişmenin Duo ekibinde büyük bir sürpriz etkisi yarattığı da konuşulanlar arasında bulunuyor.

Google Duo ve Meet birleşmesinin ne zaman tamamlanacağı ve Duo’nun fişinin ne zaman çekileceği şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak bu değişimin iki yıl sürebileceği söyleniyor. Bu süreçte Meet’e uçtan uca şifreleme, 3D efektlerinin ve telefon numarası üzerinden görüşme başlatma gibi özelliklerin eklenmesi planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER