Teknoloji

Google Meet toplantı sahipleri mikrofon ve kamera kapatmayı engelleyebilecek

google meet

Google, Workspace blogunda yaptığı açıklamada, çok yakında Meet toplantı sahiplerinin katılımcıların mikrofonlarını veya kameralarını kapatmalarını ve tekrar açmalarını engelleyebileceklerini duyurdu. Bu Google Meet özelliği, toplantı sahipleri için, gürültücü veya kaba davranan katılımcıların, zaten sessize alındıktan sonra bile, toplantıları sürekli olarak kesintiye uğratmalarını engellemenin yararlı bir yolu olabilir.

Mikrofon ve kamera kilidi özelliği varsayılan olarak kapalı olacak. Toplantı sahipleri, kullanmak istedikleri takdirde, toplantılar sırasında bunu açmak zorunda kalacaklar. Toplantınızın ara odaları varsa, ana odada yapılan tüm ses ve/veya görüntü kilitleri, bunlara da uygulanacaktır. Ancak bunun tersi doğru değildir, yani bireysel ara odalarda uygulanan kilitler diğer ara odalarına veya ana odaya uygulanmaz.

iOS ve Android’de bu özelliği desteklemeyen uygulamaların eski sürümlerini kullanıyorsanız ve toplantı sahipleri söz konusu kilidi açarsa, toplantıdan atılırsınız. Eğer bu kilit toplantıdan önce açılırsa ve bu eski uygulama sürümlerinden birini kullanıyorsanız, toplantıya hiç katılamazsınız. Google, kilitleri kapatmanın eski uygulamaları kullanan kişilerin bir toplantıya katılmasına izin vereceğini söylüyor.

Tüm Google Workspace müşterileri, perşembe günü Hızlı Sürüm kanalında kullanıma sunulan özelliğe erişebilecek. Planlanmış Sürüm kanalında olanlar için bu özellik 1 Kasım’da dağıtılmaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER