Teknoloji

Google Meet Resim içinde Resim modunda daha gelişmiş bir deneyim sunacak

google meet

Google Meet video konferans yazılımı için hazırlanan en son güncelleme, uygulamanın Resim içinde Resim modunu daha işlevsel hâle getiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların Meet üzerindeki kilit kontrol yeteneklerini kaybetmeden başka pencerelerde çalışmaya devam edebiliyor.

Google’dan verilen bilgiye göre, bu özellik Meet’i Chrome üzerinden kullanırken aktif olacak. İki hafta içinde tüm kullanıcıların bu imkandan yararlanabilmesi planlanıyor.

Artık kullanıcılar Meet’te Resim içinde Resim modu aktifken konuşmak için söz isteyebilecek, yazılı sohbete katılabilecek, alt yazıları katabilecek veya açabilecek. Buna ek olarak, pencere ölçeklendirmesi için de daha iyi bir destek sunulacak. Google, bu özelliğin bir taraftan e-posta taslağı hazırlarken diğer taraftan da iş arkadaşlarıyla konuşmayı sağlayacağını örnek olarak gösteriyor.

Google Meet’in mevcut Resim içinde Resim desteği sınırlı

Google Meet’in mevcut Resim içinde Resim modu sadece toplantıyı terk etmeye, kamera ve mikrofonu açmaya ya da kapatmaya izin veriyor. Pencere ölçeklendirme seçenekleri de bir hayli sınırlı. Dolayısıyla yeni özelliklerin bir hayli işlevsel olacağı söylenebilir. Resim içinde Resim moduna yine daha önce olduğu gibi toplantı ekranındaki üç nokta ikonuna tıklatarak ulaşılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER