Teknoloji

Google Meet için hızlı telekonferans başlatmayı sağlayan yeni kısa adres

Google Meet için hızlı telekonferans başlatmayı sağlayan yeni kısa adres

Google, .new tarayıcı kestirmelerini Google Meet ile genişletiyor. Kovid-19 pandemisi nedeniyle evden çalışan veya uzaktan eğitim gören kullanıcıların bağlantıda kalması amacıyla Google, video konferans sisteminin özelliklerini büyük oranda geliştirmişti.

Şirketin docs.new, sheets.new veya slide.new kestirmeleri gibi, internet tarayıcısında “meet.new” yazdığınızda otomatik olarak yeni bir Google Meet oturumu başlatılıyor. Küçük bir yenilik olsa da, bu aracı sıklıkla kullananlar için bu kestirme kullanışlı olacaktır.

Buna ek olarak, Google Docs kestirmeleri gibi, kullanıcılar birden fazla hesap kullandıkları takdirde, bunları ayırt etmek için sayılar atayabiliyor. Böylelikle menü çubuğuna kişisel hesabınız için “meet.new/1” ve iş hesabınız için “meet.new/2” adreslerini yer imleri olarak atayabilirsiniz.

Google ilk .new kestirmelerini 2018 yılında G Suite araçları için çıkarmıştı. Geçen yıl da bu sistemi üçüncü taraf şirketlere de açmıştıüçüncü taraf şirketlere de açmıştı. Örneğin Spotify, playlist.new adresini kullanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER