Teknoloji

Google Meet için daha güzel görünen yeni el kaldırma animasyonu

google meet el kaldırma

Google’ın Zoom gibi görüntülü görüşme servisleriyle rekabet eden ürünü Google Meet, Workspace’te devam eden güncellemelerin bir parçası olarak el kaldırma özelliği için yararlı bir dizi iyileştirme kazanıyor. 9to5Google tarafından keşfedilen yeni değişiklikler arasında yeni bir el kaldırma animasyonu, bildirim sesi ve toplantı sahiplerinin kaldırılan ellerden nasıl haberdar edildiğine ilişkin ayarlamalar yer alıyor.

Güncelleme çok büyük ve kapsamlı olmasa da, Google Meet’i büyük bir grup ortamında kullanan veya düzenli olarak web seminerlerine katılan herkes için yardımcı olacaktır. Ayrıca yeni animasyon gerçekten güzel görünüyor.

google meet

Google, Workspace kullanıcıları için gelen güncelleme ve değişikliklerin listesini aşağıdaki gibi sıralıyor:

  • Video döşemesinde güncellenmiş ve geliştirilmiş bir görsel simge ve animasyon
  • Ellerini kaldırmış kişilerin karoları, video ızgarasında daha görünür olacak şekilde hareket ettirilebilir
  • İlk kaldırılan el kaldırıldığında tüm katılımcılar için sesli bildirim
  • Kaldırılan ellerin sayısını gösteren ve el kaldıran tüm katılımcıların sıralı sırasına bağlanan tıklanabilir bir bildirim
  • Bir katılımcının elinin, konuştuktan sonra otomatik olarak indirileceğini

Google, yeni özelliğin Workspace Essentials, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Nonprofit ve G Suite Business hesaplarına sahip toplantı sahipleri tarafından oluşturulan tüm toplantılarda kullanılabileceğini söylüyor.

I/O 2021 Geliştiriciler Konferansı’nda, Workspace için duyurulan daha heyecan verici değişiklikler için biraz daha beklemeniz gerekecek gibi görünüyor. Google, Workspace’i Google hesabı olan herkesin kullanımına sundu ve yeni Sohbet ve Oda özelliklerini etkinleştirdi. Tüm Workspace uygulamalarını daha uyumlu ve akıcı hale getirecek daha büyük değişiklikler için ise hâlâ beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER