Teknoloji

Google Meet için arka plan görüntüsü değiştirme özelliği geliyor

google meet

Google, Meet video konferans platformu için özelleştirilmiş arka planlar sunmaya başladı. Şirket bu yeniliği yayınladığı bir blog yazısıyla duyurdu.

Eğer Google’ın Chrome internet tarayıcısı üzerinden Meet’i kullanıyorsanız, bu özelliğe Windows veya Mac dizüstü bilgisayarlardan ya da masaüstü bilgisayarlardan ulaşabilirsiniz. Tabii ki, Chrome OS yüklü sistemler de listede bulunuyor. Google, bu özelliğin çok yakında mobile de geleceğini kaydetti.

Google Meet’te özelleştirilmiş arka plan görüntülerini etkinleştirmek için bir tarayıcı uzantısına gerek yok. Kendi fotoğraf albümünüzden veya Google’ın sunduğu ve aralarında manzara fotoğraflarının, çeşitli sanatsal görüntülerin ve ofis fotoğraflarının bulunduğu çeşitli görüntülerin bulunduğu seçenekler arasından tercihinizi belirleyebilirsiniz.

Şirketin belirttiğine göre, tüm Google Meet kullanıcılarının yeni özelleştirilmiş arka plan resimleri seçeneğine kavuşması için bir haftanın geçmesi gerekecek.

Rakip video konferans servisleri olan Microsoft Teams ve Zoom için toplantılarda arka plan değiştirme imkanı çoktan sunuluyor. Her üç servis de pandemi döneminde daha fazla insanın evden çalışma veya uzaktan eğitim için görüntülü konuşma kanallarına yönelmesiyle birlikte yeni özellikler eklemişti. Son aylarda Meet, görüşmelerde bulanıklaştırılmış arka plan kullanımı, gerçek zamanlı alt yazı desteği, düşük ışık modu, parmak kaldırma ve aynı anda 49 kişiyi bir arada gösterebilen ızgara görünümü gibi yeni özellikler kazanmıştı.

Google geçtiğimiz mayıs ayında Meet’i Gmail içine entegre etmişti. Kenar çubuğuna bir bağlantı yerleştirmiş ve bir Google hesabına sahip olan herhangi bir kişinin zaman kısıtlaması olmadan en fazla 100 kişiyle ücretsiz görüşme yapmasına imkan tanımıştı.

Google’ın geçtiğimiz perşembe günü açıkladığı üçüncü çeyrek sonuç toplantısı sırasında Google CEO’su Sundar Pichai, Meet’in günde 235 milyon toplantıya ve 7.5 milyar görüşmeye ev sahipliği yaptığını kaydetmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER